Basta SchoolTV

Basta is al tien jaar hèt schooltelevisieprogramma voor kinderen uit groep 7 en 8 uit het Amsterdamse basisonderwijs.Mijn Kind Online

Mijn Kind Online is een kenniscentrum jeugd en (digitale)media. Zij ontwikkelen de lespakketten voor Jouw Stad in de Klas. Ook maakten zij het inspiratieboek Sociale media op de basisschool.


Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is een instelling die het audiovisueel erfgoed verzamelt, conserveert en toegankelijk maakt voor mediaprofessionals, onderwijs, wetenschap en het algemene publiek. Daarnaast ontwikkelt en verspreidt het instituut kennis over audiovisuele archivering, digitalisering en mediahistorie.

Mediawijzer

Op de site van Mediawijzer vindt u allerlei informatie op het gebied van mediawijsheid; het vinden, begrijpen en maken van media in een door media gedomineerde samenleving.

SLO

SLO heeft als nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling een publieke taakstelling in de driehoek beleid, praktijk en wetenschap. SLO heeft een onafhankelijke, niet-commerciële positie als landelijke kennisinstelling en is dienstbaar aan vele partijen in beleid en praktijk.